Kraniosakralterapi

2 Kranio-sakral-terapi  (KST) er en meget blid behandlingsform med virkning på centralnervesystemet,  som består af hjernen og rygmarven. Man behandler primært på kraniet og rygsøjlen, til korsbenet (som hedder sacrum på latin) – heraf navnet kranio-sakral-terapi.

Behandlingen føles meget afspændende. Klienten ligger på ryggen og er iført behageligt tøj. Der benyttes et meget let tryk (ca.5 gram) på bestemte steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet. Det lette tryk medfører, at kroppen selv begynder at regulere sig og slippe nogle af spændingerne.

Kraniosakralterapi løsner op, hvor der er blokeringer og spændinger,  og forbedrer dermed funktionen i centralnervesystemet, det autonome nervesystem (som styrer balancen mellem stress og afspænding) hormonbalancen, bid-funktionen og muskel-skeletsystemet.

Kraniosakralterapi tager udgangspunkt i den kranio-sakrale puls og er en del af osteopatien. Den kranio-sakrale puls  er den rytme, hvormed cerebrospinal-væsken (den væske, som cirkulerer omkring hjernen) pumpes rundt omkring hjerne og rygmarv.

Ved f.eks. slag, uheld, uhensigtsmæssige arbejdsstillinger eller under fødslen kan kranieknoglerne forskubbes, så blod- og nerveforsyningen til og fra hjernen forringes.

3

 

Jeg giver ikke behandling til børn på under 14 år.